About

About me….

E mai interesant ce spun altii despre mine:

Vineri, 31 martie 2017 (un sef) : “O vedeți fragilă, dar ea poate lua doi munți asupra ei cu delicatețe, discreție, responsabilate”. A mai spus despre mine că m-am închis într-o cochilie. A spus multe…. Mi-a plăcut acest discurs, mai ales că nu lauda nimeni pe nimeni. Dar pe mine m-a atins.

Da, eu pot să car un munte, doi. Nu forța mă ajută, ci entuziasmul, visul și mai ales terenul solid de sub picioare. Da, pot duce poveri atât de mari încât mă pot confunda cu ele, pot deveni eu însămi o povara. Mă întreb însă dacă este asta o calitate? Atâta timp când n-ai alternativă, îți asumi. Mai mereu însă se infășoară de gleznele tale și așa destul de nesigure, plantele de pe margine. Iți țin companie și-ți spun cuvinte de încurajare. Iși rostesc textele cu tărie și fac demonstrații de forță. Și ai impresia că nu ești singur cu povara ta. Apoi, când vine vremea rea și greutatea devine copleșitoare,  privești in jurul tău după un sprijin. “Treci la muncă, toți îți dau ceva de făcut, au văzut cât ești de ‘tare’!… eu m-am detașat” – cam asta e tot ce primești de la prietenii de vreme bună. Dar nu-ți face griji, cand vei ajunge la capăt singură, dar bucuroasă, vor avea grijă să-ți trimită nota de plată. Că doar n-au pierdut timpul degeaba prin preajma ta!

Dar cine ar vrea povara ta? Doar cei puternici! Cei care devin puternici pentru tine! Lor nici măcar nu trebuie să le ceri ajutorul. Iți simți deodată umerii ușurați și știi că sunt acolo. Poate nu-ți împărtășesc entuaziasmul, poate nici nu le pasă de ceea ce faci…. dar le pasă de tine!

Vestea bună e că toți munții par să fie la locul lor, așa că o să-i las acolo pentru o vreme!