Floarea de hârtie

Îi place să aibă mereu solul umed, dar suportă destul de bine și seceta”. OK, mi-am zis după ce am citit aceasta . M-am gândit că dacă o ud chiar înainte de plecare și îi las și o mică rezervă de apă în farfurioară, frumoasa mea Bougainvillea va duce o viață îndestulată în următoarele patru zile, fără mine.

După fix patru zile și jumătate am revenit și am fugit glonț la Bougainvillea mea roz-ciclamen. Ce pot să spun – arăta jalnic! Celelalte plăntuțe nu îmi duseseră dorul, doar Bougainvillea e tristă, fără vlagă, iar frunzulițele au, într-adevăr, consistența lipsită de viață a hârtiei.  Pare că e pierdută! Mă amărăște rău să o văd așa!

Planta de hârtie! Nu știu cine și de ce a numit-o așa, dar numele îmi pare interesant. În mintea mea, ea este planta vacanțelor, a aerului copleșit de căldură și a zilelor liniștite. Pentru că anul acesta orice călătorie sudică ar fi fost o aventură și pentru a aduce vacanța la mine, am cumpărat această micuță Bougainvillea. Aerul ei mediteraneean a compensat oarecum vara pierdută și sper să nu piară odată cu ea!

16 gânduri despre „Floarea de hârtie”

 1. Nici plantele mele nu sînt într-o stare prea fericită după lungul concediu pe care mi l-am luat, deși le-am lăsat posibilitatea să-și tragă apa de care aveau nevoie. Nu tuturor le-a plăcut. Ba chiar una, ceva mai sensibilă, cea mai mică și mai dragă, s-a uscat, dar… am acceptat și asta, nu e prima pierdere pe anul acesta. M-am resemnat, i-am cerut scuze și de acum voi fi mai atent. Zilele trecute am cumpărat semințe noi pentru plantat, salvie. Dar trebuie să aștept până la iarnă pentru a le pune-n pământ, se pare că atunci e perioada de plantare a ei. Cine știe, dacă sînt cuminte am să folosesc frunzele la ceai sau la asezonat.
  Superbă Bougainvillea, sînt sigur că se va face bine 🙂 Și ele se atașează de noi… Zile frumoase!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Legea lui Murphy funcționează și pentru flori! 🙂 Poate reușesc să salvez ceva din ea, totuși! Mi-ar plăcea să știu mai multe despre plante și mai mult timp pentru a le îngriji. E interesant să vezi cum se transformă în fiecare zi! Am încercat să plantez și eu semințe și am observat că am avut mai mult succes când am puns deasupra, peste vasul cu pământ, o folie. Succes cu salvia, Mihai! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 3. Te salut cu placere. De asemenea, folosesc Google. Ca și tine, traducătorul știe mai multe despre limba ta decât mine. Profit de această ocazie pentru a-mi trimite salutările și pentru a vă felicita pentru publicațiile dvs. excelente. Le consider foarte interesante. În blogul meu, am o secțiune care constă în intervievarea femeilor care au făcut ceva pozitiv și sunt un exemplu de viață. În acest moment este important să împărtășiți povești despre femei exemplare. Citind postările ei interesante, cred că poate aș putea să o intervievăm așa cum am făcut-o cu unii colegi bloggeri. Este ceva ce fac cu mare plăcere și cu ideea că cititorii urmează exemplul femeilor extraordinare. Te salut cu prietenie.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Thank you, @Let’s Cook!for for invitation. I appreciate your posts, and the recipes presented are very well explained so I could try some. Thanks for stopping by! Have a great day! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 5. He estado leyendo tus publicaciones desde que descubrí tu blog y estoy impresionado por la diversidad de temas. Esta es también mi impresión, que los bloggers son personas muy interesantes que realmente tienen algo que decir. Sus publicaciones inspiran mis lecturas y mis viajes por igual. ¡Sí, son gente maravillosa! ¡Enhorabuena por los textos y por la generosidad con la que los compartes con nosotros! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 6. Scriu cu mare plăcere. Important, atunci când împărtășiți postări pe blog, este, mai ales, respectul pentru cititori. Întotdeauna am recunoștință față de colegii mei bloggeri. Pentru mine este o onoare că oamenii la fel de valoroși ca tine sunt suficient de amabili să-mi citească publicațiile și să-și dea părerea. Mulțumesc că ești prezent. Te salut cu prietenie.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s