Pierdutele noastre

IMG_1961Într-o clipă ne-am trezit într-o lume a frontului și a ordonanțelor militare, a inamicului invizibil și a linei întâi.  Și am învățat să iubim liniștea pierdută.

Ne-am confruntat cu propriile temeri, așa cum nu ne-am fi putut imagina! Ne-am trăit tristețea, furia, descurajarea… singuri.

Ne-am îndepărtat de ceilalți pentru că ne pasă. Deși ne e dor!

Am auzit  mai des: „Ai grijă de tine!” sau n-am mai auzit nimic!

Ne-am încropit un fel de viață solitară, răsfoind albumul cu „a fost”.

Am căutat în trecut șansele pierdute și oamenii pe care i-am rănit. Și am compus iertări. Ne-am reconstruit apoi din vină și din pietrele cu care alții au aruncat în noi.

Am pierdut momente, dar ne-am regăsit pe noi înșine în liniștea, odihna și confortul însingurării.

Am pierdut libertatea pentru o promisă securitate. Am renunțat la întregul prezent sperând la un mâine cum n-a mai fost altul.

Am pierdut frânturi de libertate, normalitatea, orizontul, sănătatea…. Ne-am pierdut unii de ceilalți. Cu amărăciune și îngrijorare am învățat dureroasa lecție a pierderii.

Mâine e ziua patronului pierdutelor noastre. Ni le va aduce el înapoi? Ni le mai dorim?

15 gânduri despre „Pierdutele noastre”

 1. Fiindu-ne atenția distrasă către COVID, nu am observat o alta pandemie care s-a extins mult mai repede și a infectat și mai mulți oameni…. „FRICA” Din fericire însă, cred eu, vindecarea de ea, se poate produce mult mai ușor… Pentru ca împotriva FRICII, avem deja vaccinul în inimă. Va fi bine, dar depinde de fiecare din noi.

  Apreciat de 2 persoane

 2. Da, o frică alimentată permanent prin anunțuri pompieristice și prin anateme aruncate cu prea multă ușurință. Sperăm să ne vindecăm și de asta! O zi minunată! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 3. Când fiecare om se va trezi la realitatea obiectiva a celui care „a fost odata un copil”, si va percepe viata traind-o cu întelepciune de adult, ascultând de Tatal si Fiul sau smerit, umil, crezând, sperând, iubind si acceptând tot ce e viu de El facut de la-nceput, abia atunci vom constientiza inconstienta si subconstientul Întelepciunii tainelor Vietii, ascunse-n Legea Locuintei mortii din trecut.
  Un sfârsit de saptamâna binecuvântat cu multa bucurie, pace si Lumina Divina, drag Suflet minunat !

  Apreciat de 3 persoane

 4. „Într-o clipă ne-am trezit într-o lume a frontului și a ordonanțelor militare, a inamicului invizibil și a linei întâi.” – Mi-a plăcut dintr-odată această expresie introductivă și, obijnuit cu recenziile tale, m-am văzut introdus într-o pagină a unui roman de război… Un război nedrept, cu un inamic invizibil, neslăbindu-ne nici acum… iar libertatea și normalitatea nu mai știm dacă vor mai reveni prea curând, sau măcar târziu! Ba mai mult au apărut și alți inamici… iar incertitudinea rămâne cât ține această lume a frontului vrăjmaș „normalității” avute până nu demult.

  Apreciat de 2 persoane

 5. Încerc să găsesc și părți bune în toată drama asta și mai ales îmi testez optimismul… sau ce a mai rămas din el. Dar toate stările astea noi, care par să nu mai ia sfârșit, sunt copleșitoare. Și mă tem că ai mare dreptate în ceea ce privește întoarcerea la normalitate. O seară liniștită și… să sperăm că mâine va fi o zi mai bună! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 6. M-a încurajat cuvântul optimism, deci e de preferat să mergem încrezători că, în fond, toate lucrurile sunt în mâna lui Dumnezeu, și El poate înclina balanța oricând!😊

  Apreciat de 2 persoane

 7. When our human body mind and soul live in harmony with one another our spirit is a free spirit..

  Functional wealth naturally creates our mind body and soul to live in harmony with one another which simply gives the individual’s body a free spirit.. 😉🙏👌

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s