On the Verge of Insanity

IMG_9100Trecem prin stări care ne permit cu greu crearea unor amintiri frumoase. Privim cu teamă spre harta înroșită, unde altădată căutam destinații și decidem să ne restricționăm planurile și visurile. Probabil cel mai neînsemnat sacrificiu pe care-l putem face acum!

IMG_9140 - CopyStarea asta mă duce cu gândul la expoziția „On the Verge of Insanity” oganizată cu câțiva ani în urmă de Muzeul Van Gogh din Amsterdam. Era, desigur, vorba despre un alt fel de “nebunie”, mai neînsemnată, dar particulară și devastatoare. Expoziția îi era dedicată lui Vincent Van Gogh și luptei lui cu demonii care i-au măcinat sufletul. Cuprindea, pe lângă o galerie remarcabilă de lucrări, numeroase documente și obiecte originale care ilustrau momentele de cădere și de zbucium ale pictorului. Mi-a atras atenția corespondența lui Vincent care era expusă nu numai sub formă de scrisori, ci și în înregistrări audio. Desigur că nu puteam să nu fiu impresionată de numeroasele obiecte personale și să nu mă gândesc că acestea au fost atinse de pictor: ustensile pentru pictură, îmbrăcăminte, arma cu care se presupune că s-a împușcat.

Nu am putut fotografia expoziția, dar am găsit o prezentare pe site-ul muzeului: https://www.vangoghmuseum.nl/en/stories/on-the-verge-of-insanity?v=1#0

La plecare, sute de floarea-soarelui decorau intrarea în aeroport, parcă pentru a ne reaminti: e țara lui Van Gogh.

IMG_9195

11 gânduri despre „On the Verge of Insanity”

  1. Bună! Mă sperie nițel starea asta de asediu. Sper că și tu și cei apropiați ție sunteți bine. Mulțumesc! 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s