Neprețuiții

c70f2504d2e1083b7e7d7e6292fbe5bc_hiend-audio-diy-hi-fi-stereo-electronics-site-for-lovers-of-sad-man-walking-in-rain-drawing_432-432Au pierdut teren, se spune. Eu cred însă că ei le-au lăsat pe ele să ocupe spațiul cândva numai al lor. Din generozitate, poate. Sau din politețe. Sunt suspectați adesea de superficialitate, dar sentimentele lor sunt stânci. Chiar așa, fără să înțeleagă femeia, o vor lângă ei, deși numai Dumnezeu știe de ce. Sunt puternici, sunt discreți, nu judecă. Au suficient umor încât să aprecieze toate experimentele  culinare și eterna dorință feminină de schimbare. Duc războaie crâncene, dar niciodată împotriva unei femei. Le protejează dincolo de siguranța lor. Își subțiază puțin vocea când vorbesc cu ele de parcă s-ar teme să nu le sperie glasul lor gros. Oferă cadouri ridicole legate cu și mai ridicole fundițe roz. Doar pentru că ele spun că așa e romantic. Sunt umărul pe care îți sprijini bucuriile și tristețile, sunt brațul care știi că va fi mereu acolo pentru tine. Sunt deștepți și siguri pe ei. Și întotdeauna știu. Respectă codul onoarei și al politeții. Și al cuvântului dat.

Nu mă feresc de stereotipuri atunci când acestea se transformă în așteptări. Astăzi e ziua lor, a bărbaților din viața noastră: tați, soți, băieți, frați, prieteni, colegi, iubiți, străini… cei care ne dau libertatea de a visa și ne acceptă imperfecțiunea.

11 gânduri despre „Neprețuiții”

  1. Sunt bucuros că am aflat cu câteva ceasuri înainte de a rupe fila din calendar. Că am aflat de la cineva care este femeie. Nici nu-mi trebuia mai mult. Doar să știu că cineva înțelege, că cineva vede, că cineva spune. Și să fii tu, femeie.
    Și aici se află și răspunsul meu, al bărbatului.
    Brațul și umărul meu poate nu sunt puternice permanent. Dar se întăresc din drag pentru tine, ca să te protejeze. Nu am suferit niciodată culoarea roz, dar mă las înconjurat de prezența lui pentru că…dech!, este all inclusive. Iar de la umbrelă mie nu-mi trebuie decât bățul și colți sârmei de pe care se prelinge apa ca la streașină. Sunt fericit să te acopăr pe tine, femeie.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Ei sunt reflexia noastră, a felului nostru de a fi, după cum și noi suntem răspunsul așteptărilor lor. Ne întâlnim cumva la jumătate.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s